Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ердоган провів телефонну розмову з Путіним: говорили й про Україну

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та президент Росії Володимир Путін у четвер, 5 січня, телефоном обговорили ситуацію в Україні, Сирії та енергетичні питання.

Про це повідомили в Управлінні зв'язків Адміністрації президента Туреччини, пише Суспільне.

"Лідери двох країн обговорили питання енергетики, стан та перспективи турецько-російських відносин, а також регіональні процеси, у тому числі російсько-українську війну та Сирію", — інформує турецька агенція новин Анадолу.

Говорячи про війну Росії в Україні, турецький лідер нагадав про "позитивні результати ініціатив щодо просування діалогу, що виявилося в домовленості про "зерновий коридор", масштабний обмін полоненими та формування зони безпеки навколо Запорізької АЕС", відзначили в його Адміністрації.

Ердоган підкреслив, що "заклики до миру та діалогу мають бути підтримані одностороннім припиненням бойових дій та справедливим врегулюванням розбіжностей".

Також Ердоган заявив Путіну про націленість на конкретні кроки щодо формування Дорожньої карти для створення газового хаба в Туреччині. А коментуючи сирійську тематику, Ердоган зазначив, що "для конкретних результатів щодо Сирії режим Башара Асада має зайняти конструктивну позицію і реалізувати низку кроків у політичному процесі".

Раніше стало відомо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган планує провести окремі телефонні розмови з президентом України Володимиром Зеленським і президентом Росії Володимиром Путіним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ