Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Естонія блокує ще понад 50 сайтів, що дозволяли дивитись російські телеканали

В Естонії Департамент захисту прав споживачів та технічного нагляду (TTJA) поінформував інтернет-провайдерів про 53 домени, через які можна дивитися заборонені в Європейському Союзі телеканали російської пропаганди.
Фото - ілюстративне

Про це пише Суспільне з посиланням на сайт TTJA.

Станом на зараз, за даними департаменту, в Естонії для захисту інформаційного простору та забезпечення дотримання санкцій обмежили доступ до 195 веб-сайтів та 51 телеканалу.

TTJA продовжує моніторинг телеканалів та веб-сайтів. Департамент також продовжить інформувати телекомунікаційні компанії про телеканали та веб-сайти, поширення яких в Естонії необхідно припинити через міжнародні санкції.

“Опитування громадської думки, проведене на замовлення Держканцелярії, свідчить, що згадка російських каналів як важливого джерела інформації за рік знизилася з 33% до 11%, а довіра — з 40% до 18%. На підставі цих цифр можна сказати, що робота із захисту естонського інформаційного простору була ефективною”, — заявила  генеральна директорка TTJA Крісті Тальвінг.

При цьому в Естонії телеглядач, як і раніше, може отримувати контент російською мовою. TTJA видав дозвіл на діяльність телеканалам Kanal 7, Kanal 7+, Kino 7, Orsent TV, OTV, Semejka, Super Baltic, Super Plus, 3+ Estonia. Також в Естонського телерадіомовлення є свій російськомовний телеканал ETV+.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ