Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фахівці ННДРЦУ обстежили приміщення та експонати музею «Бойківщина»

Фахівці Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України обстежили приміщення та експонати комунального закладу Львівської обласної ради «Історико-етнографічний музей «Бойківщина». Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

У рамках програми допомоги музейним установам України під час воєнного стану, завідувачка відділу наукових досліджень Львівської філії ННДРЦУ Олександра Павленко здійснила кліматологічне обстеження експозиційних приміщень музею (стан температурно-вологісного режиму, режим освітлення і т. ін.), мікологічні дослідження музейних предметів, здійснила забір проб повітря на виявлення спор міцеліальних грибів для їхньої класифікації. За результатами цієї роботи науковці розроблять рекомендації для музею.

Завідувачка науково-дослідного реставраційного відділу Львівської філії ННДРЦУ Мирослава Білецька-Зварич обстежила стан збереженості музейних експонатів – станкового олійного живопису та декоративно-ужиткових предметів з дерева. Визначено експонати, що вимагають проведення консерваційно-реставраційних заходів у стаціонарних умовах на базі філії.

Молодший науковий співробітник філії, ентомолог Богдан Андріїшин обстежив стан збереженості музейних предметів (меблів та декоративно-ужиткових предметів з дерева), можливе ураження комахами-шкідниками (жуками-деревогризами, жуками-шкіроїдами, молями тощо).

Робота проведена в межах реалізації міжнародного проєкту ННДРЦУ в партнерстві з фондом ALIPH (Швейцарія), Смітсонівським інститутом (США) та компанією UBER Technologies, Inc. (США).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ