Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фестиваль «Молода Галичина» зібрав учасників із 15 країн

Урочистим святковим концертом завершився XXV Міжнародний фестиваль «Молода Галичина-2017», який з 7 липня тривав у місті Новояворівську Яворівського району, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

25-й ювілейний Міжнародний фестиваль молодих виконавців сучасної української пісні цього року зібрав учасників з 15-ти країн світу.

Багатотисячну глядацьку аудиторію з фестивальної сцени привітав голова Львівської облдержадміністрації  Олег Синютка:

«Приємно, що у цьому чудовому місті вже 25 років поспіль відбувається свято української пісні. Але пам’ятаймо, що наш спокій, нашу можливість відпочивати та святкувати сьогодні оберігають понад 10 тисяч воїнів зі Львівщини, боронячи нашу землю від агресора. А фестиваль – це ще одне підтвердження, що українська пісня та українське слово – незборимі».

Участь у конкурсі взяли виконавці від 10 до 25 років. Щодо вимог до пісень, то це поп-музика, народна пісня в оригінальному аранжуванні, фольк-поп музика, джаз, блюз, рок-н-рол. Українці виконували всі пісні тільки українською мовою. Учасникам з інших країн могли виконувати одну пісню державною мовою країни, яку вони представляють, решту – українською мовою або пісні українських авторів, які перекладені на їхню рідну мову.

Нагадаємо, що засновниками та організаторами фестивалю «Молода Галичина» є Яворівська районна державна адміністрація, Яворівська районна рада та громадська організація «Фестиваль «Молода Галичина». Співорганізаторами – департамент з питань культури, національностей та релігій  Львівської обласної державної адміністрації, Новояворівська міська рада, Палац культури «Кристал» м. Новояворівська. Фестиваль проводять за підтримки Міністерства культури України, Львівської ОДА та Львівської облради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ