Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фестиваль музики Маттіаса Кендлінгера відбудеться у Львові

Для шанувальників класики протягом трьох днів на різних сценах міста Львова виступатимуть артисти симфонічних оркестрів K&K Philharmoniker, K&K Symphoniker, Українського національного хору (Львів), камерних ансамблів під керівництвом українських та закордонних диригентів. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Дуже приємно, що Львів вкотре підтверджує свій слоган, що він є відкритим для світу. І, насправді, кожного року культурна спадщина Львова поглиблюється і розширюється, завдяки численній кількості фестивалів. Ще надзвичайно приємно, що ці фестивалі є міжнародного зразка. Тому вперше наше місто поглине у дні класичної музики саме завдяки відомому австрійському композитору Маттіасу Кендлінгеру протягом 13-15 липня. Не лише для мешканців, але і для туристів буде можливість почути ті сонати, ті нотки класичної музики, перемішаної з українським та австрійським характерами. І дуже важливим є те, що Львів відкривається на міжнародній арені. Адже цей концерт буде вперше в Україні, буде вперше у Львові, а ми знаємо, що наше місто є першопочатківцем у багатьох сферах в нашій країні. І тому цілком виправдано, що ми є культурною столицею в Україні, ми є містом літератури ЮНЕСКО», - зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку Львівської міської ради.

«Сьогодні особливий день, тому що можна почати такий малий, але дуже якісний фестиваль. Програма фестивалю триває три дні, тобто він є коротким, але дуже інтенсивним. Всі роботи, які я до цього часу створив, будуть зіграні на цьому фестивалі. Найновіший мій твір, який я, власне, закінчив створювати – це Симфонія №2. І ця симфонія, я думаю, представляє може життя. Завжди з’являються нові українські мелодії, які я десь почув», - відзначив Кендлінгер Маттіас Георг, композитор, засновник і головний диригент симфонічного оркестру K&K Philharmoniker.

«З Маттіасом Кендлінгером ми співпрацюємо вже понад 20 років в Україні. І в цьому році ми святкуємо 15-річчя від заснування симфонічного оркестру K&K Philharmoniker, засновником якого є Маттіас Георг Кендлінгер. За ці роки було здійснено дуже багато проектів.

Після заснування оркестру ми здійснювали концерти більше, ніж у 19 країнах Європи. В середньому, близько 100 концертів за сезон. Минулого сезону було 130 концертів», - додав Олег Станкевич, директор ТзОВ «Да Капо Україна».

Звучатимуть твори Маттіаса Георга Кендлінгера:

13 липня, Львівська філармонія - «Блудний Син», «Зцілення» та Симфонія №2 - прем’єра. 

14 липня, Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького (Палац Потоцьких) - концерт для віолончелі та фортепіано №1 та ранні твори для акордеону та струнного секстету.

15 липня, Львівська філармонія - увертюра до опери «Священик», концерт для фортепіано «Лариса» та симфонія №1 «Маніпуляція».

«Як композитор Маттіас Кендлінгер привернув до себе увагу симфонічною композицією «Der verlorene Sohn» (прем'єра – квітень 2006 в Gewandhaus Leipzig); першою симфонією «Manipulation» (світова прем’єра - 29 вересня 2012 у Львівській філармонії), медитаційною поемою  «Heilung» (прем’єра – червень 2013 під час п’ятого  фестивалю Tiroler Beethoven Tage в Австрії); присвяченим власній дружині концертом для фортепіано  з оркестром «Larissa» (прем’єра - травень 2014 у Congress Graz). 

Постійно зростаюче товариство фанатів оркестру об’єднується  в клубі „Freunde der K&K Philharmoniker“ (www.kk-philharmoniker.at).

Впевнені, що така подія матиме позитивний вплив на розвиток культурних традицій Львова, - міста, в якому генеруються найкращі ідеї європейського музикування; збагатить культурне життя нашого міста. Цей Фестиваль відбуватиметься щорічно», - розповідають організатори.

Довідка

Маттіас Георг Кендлінгер народився у 1964 р. в Тіролі (Австрія). Засновник австрійсько-українських симфонічних оркестрів K&K Philharmoniker, K&K Symphoniker та Українського національного хору (Львів). Протягом останніх 15-ти років вони виступають у найкращих залах 18 країн Європи, таких як Herkulessaal Münchner Residenz, Tonhalle Zürich, Kanzerthaus Berlin, Wiener Musikverein, концертних залах Стокгольма, Копенгагена, Мадрида, Осло, Парижа.  Протягом сезону мають близько 130 концертів. Основний склад оркестру нараховує 70 осіб, а також ще 60 музикантів є у додатковому складі. За час від заснування K&K Philharmoniker записав 30 Live-CD та 6 концертних DVD.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ