Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фестиваль «Нове британське кіно» стартує у Львові

24 листопада фільмом-володарем «Золотої пальмової гілки» Каннського кінофестивалю – драмою Кена Лоуча «Я, Деніел Блейк» – відкривається у Львові щорічний фестиваль «Нове британське кіно», який проводить Британська Рада в Україні спільно з компанією «Артхаус Трафік».

«Я, Деніел Блейк» – нова робота живого британського класика Кена Лоуча. Дворазовий лауреат Канн, Лоуч є одним із головних представників течії соціальної критики у світовому кіно. Народившись у сім’ї шахтаря, він зумів пробитися у світ кінематографа і протягом життя був удостоєний почесних нагород за професійні досягнення від Європейської кіноакадемії, а також міжнародних фестивалів у Берліні, Венеції та Локарно. Герой його нової картини – звичайний тесля, який через проблеми зі здоров'ям втрачає можливість заробляти і змушений вступити у боротьбу з бюрократією у сфері соціального забезпечення. «Мене надихають люди, які чинять опір», – стверджує режисер.

До програми «Нового британського кіно» увійшла нова комедія від творця «Ірландця» та «Голгофи» Джона Майкла Макдона «Війна проти всіх». Комедія «Чарівні чудові» розповідає про дружбу дивакуватої дівчини, яка мріє про кар'єру дитячої письменниці, та її сусіда – немолодого буркотливого вдівця. За традицією, «Нове британське кіно» представляє глядачам добірку найкращих короткометражок за версією Британської кіноакадемії (BAFTA) «Британія. Коротко».

«Британська Рада із гордістю проводить фестиваль нового британського кіно в Україні вже в шістнадцятий раз. Ми сподіваємося, що глядачі усіх шести міст скористаються шансом побачити найкращі приклади британського таланту і креативності у кіно», – коментує директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс.

Цього року «Нове британське кіно» відбувається у Дніпрі, Києві, Львові, Маріуполі, Одесі та Харкові за підтримки офіційного партнера, житлового комплексу «Нова Англія», та партнера фестивалю –національного телеком-оператора «Київстар». У Львові покази відбуваються у кінотеатрі «Планета кіно» у ТРЦ Форум. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ