Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФІФА заборонила британцям грати зі знаком червоного маку на футболках

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) заборонила збірним Англії і Шотландії грати у футболках зі знаком червоного маку, який є символом пам'яті жертв військових конфліктів.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на британську газета Mirror.

Збірні Англії і Шотландії 11 листопада проведуть матч у рамках відбірного турніру чемпіонату світу з футболу 2018 року. Зустріч відбудеться в Лондоні на стадіоні Вемблі.

11 листопада у Великобританії день, присвячений пам'яті загиблих у війнах солдатів країн Британської Співдружності.

Як повідомляє видання, ФІФА мотивувало своє рішення тим, що червоний мак - це політичний символ. Згідно з правилами організації, зображення на екіпіровці футболістів не може мати будь-якого політичного або релігійного підтексту.

За інформацією BBC, Футбольна асоціація Англії продовжує вести переговори з ФІФА, намагаючись знайти вихід з ситуації, що склалася. Асоціація хоче дізнатися, які санкції можуть бути застосовані до збірної Англії, якщо вона порушить заборону.

У листопаді 2011 року ФІФА також заборонила англійцям грати товариський матч проти збірної Іспанії в траурних пов'язках із зображенням червоного маку. Після цього Девід Кемерон, який на той момент займав посаду прем`єр- міністра Великобританії, і принц Вільям написали лист у ФІФА з проханням зняти заборону. Тоді федерація пішла на поступки, дозволивши англійцям виступити в траурних пов'язках з червоним маком.

Чемпіон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ