Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Фінляндія відправить в Україну військової допомоги на €400 мільйонів

Міноборони Фінляндії заявило про надання Україні дванадцятої партії військової допомоги, вартістю понад 400 мільйонів євро.

Про це йдеться у пресрелізі відомства.

«Україна продовжує потребувати підтримки в обороні своєї території, і нинішній пакет оборонної техніки є однозначно найбільшим на сьогодні. Фінляндія постачає Україні важку артилерію та боєприпаси», – заявив міністр оборони Мікко Савола.

Зазначається, що з оперативних причин і для того, щоб гарантувати, що доставка досягне місця призначення, більш детальна інформація про зміст допомоги, спосіб доставки або розклад її передачі не розголошуватиметься.

При ухваленні рішення про надання додаткової допомоги враховано як потреби України, так і ресурси Збройних сил Фінляндії та Швеції. Остання висловлює готовність надати Фінляндії підтримку за потреби. 

У відомстві також зазначають, що питання надання Україні озброєння будуть на порядку денному у п’ятницю, 20 січня, у німецькому Рамштайні, де міністри оборони Фінляндії та Швеції мають підписати Заяву про наміри (SoI) щодо підтримки України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ