Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК "Львів" зазнав поразки від "Маріуполя"

«Львів» зазнав поразки від «Маріуполя» у матчі 23-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги.

У стартовій грі другого етапу чемпіонату УПЛ у Львові зустрічалися сусіди по турнірній таблиці – «Львів», який посідає п’яту сходинку, та замикаючий першу шістку «Маріуполь». Юрій Бакалов не змінював стартовий склад, який в останніх іграх здобував жадану путівку до елітної групи команд українського чемпіонату. Хіба що наставник «містян» не міг розраховувати на опорного півзахисника Жонатана, який отримав травму у контрольному матчі команди з тернопільською «Нивою».

Початок матчу супроводжувався невисокими швидкостями з боку обох колективів, які намагалися діяти обережно позаду та створювати позиційні атаки на ворота суперників. Однак, основну гостроту перших 45 хвилин і «Львів», і «Маріуполь» створював, в основному, після стандартних положень.

На 13-й хвилині подача зі штрафного у виконанні гравця «Маріуполя» оминула усіх гравців у штрафному майданчику і перетворилася в удар у дальній кут. Бандурі довелося відбивати м’яча на кутовий.

«Львів» відповів активністю на правому фланзі Педро, який спочатку не влучив зі штрафного у ближній верхній кут, а згодом заробив на собі фол, після чого Ліпе з 25-ти метрів ідеальним «пострілом» влучив у ліву дев’ятку!

У середині першого тайму команди знову обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Зубков ударом у падінні з-за меж штрафного пробив вище воріт, а згодом Педро у вирішальний момент не влучив по м’ячу, замикаючи у володінням «Маріуполя» передачу Алваро. До перерви ще Алваро одного разу перевірив реакцію Гальчука на лінії воріт, а ближче до свистка арбітра Яворський зважився на дальній удар, після якого «сфера» просвистіла трохи вище поперечини.

На 54-й хвилині арбітр залишив львів’ян у меншості, вилучивши з поля за друге попередження Мартана і призначивши пенальті у ворота Бандури. Воротар не вгадав із напрямком польоту м’яча, і Зубков з «точки» зрівняв рахунок.

У середині другого тайму супермомент не використав Бруно, коли вдало відгукнувся на вертикальну передачу від партнера, вийшов сам-на-сам із Гальчуком, проте пробив прямо до рук голкіперу. Покарання від «азовців» було миттєвим. Зубков розрізною передачею вивів Борячука на ударну позицію і той не залишив жодних шансів воротарю.

На 77-й хвилині Зубков і взагалі погіршив настрій львівським вболівальникам, забивши третій гол. У контратаці півзахисник гостей зачепився за м’яч біля лінії штрафного майданчика, на ривку пішов від Насонова і ударом з лівої вразив дальній нижній кут воріт.

На 80-й хвилині високий пресинг «синьо-золотих левів» призвів до перехоплення біля опозиційних володінь і влучного удару у дотик Приймака, який подарував надію на позитивний результат та дав привід для фінального штурму воріт «Маріуполя».

На жаль, гра у меншості та втома позначилися на діях львівських футболістів, які так і не змогли уникнути прикрої поразки у рідних стінах.

23 тур чемпіонату УПЛ

3 квітня. 19:30. м. Львів, ст. «Україна»

Арбітр –  Микола Балакін (Київська обл.)

Асистенти арбітра – Михайло Маланчук (Чернівецька обл.), Віктор Нижник (Вінниця)

Четвертий арбітр – Андрій Коваленко (Полтава)

Спостерігач арбітражу – Євген Геренда (Калуш)

Делегат ФФУ — Тарас Клем (Івано-Франківська ОФФ)

ПФК «Львів»  –  ФК «Маріуполь» – 2:3

Голи: Ліпе (22), Приймак (78) – Борячук (70), Зубков (55, 76)

Попередження: Алваро (14), Мартан (36) – Ігнатенко (20),

Вилучення: Мартан (54, друга жовта)

ПФК «Львів» (стартовий склад):  Бандура — Адамюк, Борзенко, Парамонов, Насонов — Сабіно, Мартан — Ліпе, Алваро, Педро — Бруно.

Головний тренер – Юрій Бакалов

ФК «Маріуполь» (стартовий склад): Гальчук — Кирюханцев, Чоботенко, Яворський, Полегенько,— Інатенко, Федорчук — Зубков, Чурко, Горбунов — Сікан

Головний тренер – Олександр Бабич

ФК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ