Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фотографія Тустані увійшла до переліку кращих на конкурсі Вікіпедії

Понад сто кращих світлин за результатами оцінювання журі опублікував конкурс «Вікі любить пам'ятки / Wiki Loves Monuments Ukraine». Про це повідомляє ЛОР.
Фото: Роман Бекас

Фото відібрали з майже 20 тисяч зображень пам’яток української культурної спадщини, які учасники та учасниці конкурсу завантажили у 2023 році. З них 3239 фото потрапили до оцінювання у «якісній номінації».

За результатами оцінювання журі визначили кращі зображення фотоконкурсу, які представляли Україну на міжнародному етапі. До цього переліку потрапило фото Романа Бекаса «Городище літописного міста Тустаня. Урич, Львівська область».

«Якість фото Тустані з цієї вибірки — як у зображення з дрона, з певним компромісом технічної якості, проте в основному усі фото [серії робіт автора] виграють від продуманої композиції і ракурсу, а також дуже вдало вибраного часу зйомки — у сонячний осінній день, що дозволяє максимально виразно презентувати пам’ятку у супермальовничому природному оточенні та захопити піднесені емоції глядачів за рахунок цієї колористості», — зазначила членкиня журі Наталія Шестакова.

Зроблена світлина 15 жовтня 2019 року.

Детальніше про ТОП 117 та процес роботи журі читайте у статті Вікі. Усі топ-117 можна переглянути тут.

Нагадаємо, з 1 квітня до 1 листопада комунальний заклад Львівської обласної ради Державний історико-культурний заповідник «Тустань» приймає відвідувачів з 10:00 до 18:00. Довідки за телефоном: 0676713345.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ