Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Франція передасть Україні мобільну ДНК-лабораторію та пожежні авто

Франція забезпечить підрозділи ДСНС спецтехнікою для гасіння пожеж і гуманітарного розмінування, а також надасть мобільну ДНК-лабораторію.

Фото: МВС

Про це йшлося під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка та Надзвичайного і Повноважного Посла Французької Республіки в Україні Етьєна де Понсена, інформує пресслужба МВС. 

Очільник МВС України наголосив на важливості будівництва і постачання катерів для Державної прикордонної служби України, а також для глибокого гуманітарного розмінування водної акваторії нашої держави. Він нагадав, що 30% території нашої держави наразі забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

"Своєю чергою Етьєн де Понсен запевнив, що процес виробництва катерів уже триває і невдовзі перші одиниці будуть передані українській стороні. Також буде продовжено й проєкт щодо постачання пожежних машин з драбинами висотою понад 45 метрів", — йдеться у повідомленні. 

Фото: МВС

Сторони також обговорили питання співпраці у сферах: боротьби з корупцією, міграційної політики – підтримки українських біженців, обміну досвідом щодо створення безпекового середовища, а також сприяння французької сторони в розслідуванні воєнних злочинів росіян, вчинених на тимчасово окупованих територіях.

Клименко подякував за мобільну ДНК-лабораторію, надану Францією для ідентифікації жертв російських воєнних злочинів після трагедії в Бучі. Міністр зауважив, що лабораторія стає необхідною не тільки для розслідування воєнних злочинів на деокупованих територіях, де поліцейські виявляють катівні й місця масових поховань, але й для розслідування наслідків масованих обстрілів мирних українських міст, внаслідок яких гинуть цивільні громадяни.

Пан Етьєн де Понсен відзначив, що невдовзі Національній поліції буде надана ще одна така лабораторія.

Сторони традиційно домовились про продовження роботи в рамках українсько-французької урядової комісії з економічного співробітництва. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ