Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Франція змінила позицію щодо вступу України до НАТО

Французьке керівництво змінює свої погляди щодо можливого членства України в Північноатлантичному альянсі, наближаючи їх до позиції Польщі та країн Балтії.

Про це повідомляє французьке видання Le Monde.

"Відстоювати перспективу вступу України до Північноатлантичного альянсу, щоб вплинути на конфлікт і спробувати посадити Москву та Київ за стіл переговорів — саме такому підходу зараз віддає перевагу Франція в делікатних дискусіях між союзниками України напередодні щорічного саміту НАТО, запланованого у Вільнюсі, столиці Литви, 11 і 12 липня", — йдеться у повідомленні.

Автори публікації підкреслюють, що Париж, Берлін і Вашингтон досі виключали можливість приєднання України до НАТО, однак її підтримували країни Центральної Європи, такі як Польща та країни Балтії.

"Ця французька ініціатива мала б посилити тиск на Росію в той час, як український контрнаступ постає перед труднощами", — пише видання.

За даними журналістів, Рада оборони Франції, яка зібралася 12 червня в Єлисейському палаці, розглянула можливість ймовірного членства України в НАТО. Французьке керівництво схильне вважати, що цей крок міг би стати окремою гарантією безпеки та у разі завершення війни запобігти будь-якій новій агресії Росії.

"Це відкриття є справжнім перетворенням для Франції. Діючи таким чином, Париж наближається до позицій, які відстоюють країни Центральної Європи, більшість з яких, в першу чергу Польща та країни Балтії, невтомно виступає за вступ України до НАТО", — зазначається в публікації.

Іноземний дипломат у коментарі зазначив, що французька позиція тепер ближча до польської, ніж до німецької.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ