Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футбол: Філіп Лам та Хабі Алонсо відіграли останній матч в кар'єрі

UEFA
UEFA
1/3
Знамениті футболісти Хабі Алонсо і Філіп Лам завершили професійну кар'єру. Останнім матчем для 35-річного Алонсо і 33-річного Лама став поєдинок 34-го туру Бундесліги проти Фрайбурга (4: 1).

Обидва футболісти вийшли в старті Баварії на цей матч і були помітними фігурами в грі своєї команди, а Хабі навіть відзначився ассистом на Ар'єна Роббена на 4-й хвилині.

Але ще до стартового свистка клуб влаштував на полі пишне прощання з ветеранами, під час якого особливо вшанували Філіпа Лама - багаторічного капітана і символ сучасної Баварії.

Саме йому був присвячений і перфоманс на одній з трибун Альянц Арени.

Нагадаємо, Лам є вихованцем Баварії і дебютував в основі команди в далекому 2002 році, потім здавався мюнхенцями в дворічну оренду в Штутгарт, повернувшись з якої вже не віддавав нікому місця на правому фланзі оборони команди.

На його рахунку 517 матчів і 16 голів за Баварію, з якої він дев'ять разів тріумфував у Бундеслізі, шість разів брав Кубок Німеччини, а в 2013 році перемагав і в Лізі чемпіонів.

Крім видатних виступів за клуб, Лам також став одним із знакових гравців для збірної Німеччини. Він зіграв за Бундестім 113 матчів (5 голів), і залишив її після тріумфальної перемоги на ЧС-2014.

Відносно Хабі Алонсо, то знаменитий баск починав свій шлях в Реал Сосьєдад, а потім блискуче себе проявив у Ліверпулі та Реал Мадрид.

В Баварію Алонсо перебрався вже в солідному віці - в 2014-му році його покликав у команду Пеп Гвардіола. Попри скепсис, Хабі найкращим чином проявив себе в Мюнхені, ставши ключовим гравцем центру поля команди.

З Баварією Алонсо тричі виграв Бундеслігу і один раз - Кубок Німеччини.

Також на його рахунку перемога в Примері з Реалом, дві перемоги в ЛЧ (Реал і Ліверпуль), а також тріумф зі збірною Іспанії на чемпіонаті світу-2010.

Що стосується майбутнього Алонсо і Лама, то обидва футболісти раніше говорили, що перш за все, хочуть відпочити, при цьому німець також додавав, що «не хоче бути тренером».

Sportarena

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ