Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футбол: заробітки українських клубів у єврокубках

"Футбол 24" підрахував, скільки щонайменше заробили "Динамо", "Шахтар", "Зоря", "Ворскла" та "Олександрія" в Лізі чемпіонів та Лізі Європи 2016/17.

Чемпіон України – київське "Динамо", згідно з даними офіційного сайту УЄФА, отримає 12,7 мільйона євро за вихід у груповий етап турніру. По 500 тисяч кияни отримають за 2 нічиї в матчах проти "Бешикташа" та "Наполі", а також 1,5 мільйона – за перемогу в домашньому поєдинку проти стамбульського клубу. Відтак, в сумі "Динамо" заробило 15,2 мільйона євро.

За доходами в єврокубках сезону 2016/17 донецький "Шахтар" посів другу позицію серед українських клубів. "Гірники" заробили як мінімум 6 мільйонів 280 тисяч євро.

За вихід в 1/8 фіналу Ліги Європи "Шахтар" міг заробити ще 750 тисяч євро, але поступився "Сельті".

Луганська "Зоря" за свій виступ у груповому етапі Ліги Європи отримає 2 мільйони 840 тисяч євро.

"Ворскла" і "Олександрія", які вилетіли в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги Європи, отримають від УЄФА по 235 тисяч євро.

Слід відзначити, що ці цифри не є остаточними, оскільки в кінці сезону команди ще отримають надходження від "ринкового пулу" (згідно пропорційної цінності кожного телевізійного ринку, який надає клуб, на думку УЄФА).

"Футбол 24"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ