Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Галицькі митники вилучили раритетні Євангелія початку ХХ століття

У середу, 21 квітня, на українсько-польському кордоні у пункті пропуску «Грушів – Будомєж» митники викрили чоловіка. який намагався нелегально провезти чотири Євангелія початку ХХ століття.
фото - пресслужба Галицької митниці

Про це повідомляють у пресслужбі Галицької митниці Держмитслужби.

Для проходження митного контролю мешканець Дніпропетровщини обрав «зелений коридор». Громадянин заявив про те, що товари, які він намагається перевезти через митний кордон України, не підлягають письмовому декларуванню і не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження.

Однак під час митного огляду у транспортному засобі митники спільно з прикордонниками виявили три примірники раритетних видань 1909 року розміром з сірникову коробку та одне 1921 року більшого розміру. 

Предмети вилучили та скерували на експертизу для з’ясування їх культурної та історичної цінності. Відповідно до частини 5 статті 374 Митного кодексу України, культурні цінності, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від їхньої вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ