Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Генпрокуратура провела близько 40 обшуків через розтрати коштів під час державних закупівель

Слідчими Генеральної прокуратури України проведено близько 40 обшуків у ряді державних установ та комерційних підприємств у зв’язку з розтратами коштів у 2012-2014 роках під час державних закупівель, - повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

«У ході досудового розслідування слідчими Генеральної прокуратури спільно із співробітниками Служби безпеки України проведено близько 40 обшуків у державних установах, у приміщенні комерційного підприємства, на підприємствах, які здійснювали постачання обладнання, за місцем проживання колишнього високопосадовця МВС України, низки службових осіб МВС України, які входили до складу тендерного комітету», - йдеться в повідомленні.

В окремих державних установах та міністерствах зазначене обладнання відсутнє або знаходиться у неробочому стані.

За місцем проживання колишнього високопосадовця МВС України вилучена комп’ютерна техніка, чорнові записи та інші речі згідно ухвали суду. На даний час вилучено понад 700 тис доларів США, 2 млн грн, значна кількість колекційних – золотих та срібних – монет, коштовності та інші дорогоцінні предмети, походження яких встановлюється.

Наразі обшуки тривають. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до заподіяння збитків державі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ