Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Генсек ООН закликав повністю відновити "зернову ініціативу"

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликає до відновлення повної реалізації чорноморської зернової ініціативи. Про це йдеться у заяві Гутерреша на сайті ООН.

Як повідомив Генсекретар, експортоване українське зерно врятувало 100 млн людей від крайньої бідності.

"Генеральний секретар висловлює свою непохитну відданість і рішучу підтримку поновленню та повній реалізації Чорноморської зернової ініціативи, а також повній реалізації угоди, підписаної з Російською Федерацією.  Обидві угоди мають на меті забезпечити надходження зерна та добрив з України та Російської Федерації на світові ринки зі швидкістю та ціною, необхідною для запобігання глобальній продовольчій кризі та забезпечення продовольчої безпеки.  Організація Об’єднаних Націй продовжує свою активну та постійну співпрацю з усіма сторонами для досягнення цієї мети", — заявив Гутерреш.

Вплив підписаної у Стамбулі угоди дав свої результати. Експорт зерна та інших продовольчих товарів у рамках Чорноморської зернової ініціативи перевищив 9 мільйонів тонн за ретельного моніторингу та координації Спільного координаційного центру. До нього входять представники РФ, Туреччини, України та ООН.

“Це було б неможливо без наполегливої роботи всіх представників Спільного координаційного центру. Ми висловлюємо подяку Туреччині за розміщення Спільного координаційного центру та активну підтримку його діяльності”, — заявив Гутерреш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ