Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Генштаб: бойові втрати противника перевищили 57 тисяч особового складу

Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському та Донецькому напрямках.
Фото - Генштаб

Ворог продовжує зосереджувати зусилля на спробах повністю окупувати Донеччину та утримати захоплені території, а також зривати активні дії Сил оборони в окремих районах. Обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, намагається відновити втрачені позиції на певних напрямках, проводить повітряну розвідку. Удари по цивільній інфраструктурі та мирним житловим будинкам, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни.

Існує загроза нанесення повітряних та ракетних ударів по всій території України. До прикладу, за минулу добу ворог завдав 5 ракетних та 12 авіаударів, здійснив понад 83 атаки МЛРС. Також ворог застосував 4 ударні БПЛА для нанесення ударів по об'єктам цивільної інфраструктури.

Від ворожого вогню постраждали понад 40 населених пунктів. Це, зокрема, Куп'янськ, Краматорськ, Бахмут, Краснохорівка, Мар'їнка, Кам'янка, Курахове, Павлівка, Запоріжжя, Нікополь, Очаків, Миколаїв та Одеса.
Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.

На інших напрямках окупанти обстріляли з танків, мінометів та ствольної артилерії:

  • на Сіверському напрямку - в районі селища Олександрівка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Одноробівка, Ветеринарне, Хатище, Кам’янка, Голубівка та Сенькове;
  • в Краматорському напрямку - Новоселівка, Щурове, Сіверськ, Григорівка, Білогорівка, Закитне, Діброва, Верхньокам'янське, Веселе, Роздолівка, Озерне та Спірне;
  • в Бахмутському напрямку - Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Кліщівка, Долина Весела, Яковлівка, Майорськ, Неліповка, Вимка та Білохорівка;
  • в Авдіївському напрямку - Авдіївка, Опитне, Первомайське, Новомихайлівка та Парасковіївка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках з танків, мінометів та ствольної артилерії обстріляли 18 населених пунктів. Серед них Єгорівка, Павлівка, Залізничне, Новоандріївка, Уляйпільське, Успенівка, Новосілка, Времівка та Червоне.

На Південнобухському напрямку від артилерійського та мінометного обстрілу пошкоджено понад 27 населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

На території РФ тривають заходи часткової мобілізації, оголошені військово-політичним керівництвом РФ. Ростовська область закрита на в'їзд та виїзд. Особам, які не перебувають за місцем реєстрації, через родичів, зобов'язані з'явитися протягом трьох днів. Особам, які прибувають до пунктів збору в Белгородській області, надається перелік того, що потрібно придбати за власні кошти, зокрема теплий одяг.

Ворог також проводить зазначені заходи на тимчасово окупованих територіях України. З 24 вересня поточного року в Севастополі на базі автомобільного батальйону Чорноморського флоту розпочалися навчання демобілізованих.

У місті Сватове Луганської області призов на мобілізацію вручають особам, які досягли вісімнадцятирічного віку. Окремі громадяни, водії вантажівок, негайно направляються до військових частин.
Водночас ворог намагається запровадити оголошений незаконний "референдум" на тимчасово окупованих територіях України. Таким чином, в населених пунктах Запорізької області представники окупаційної влади разом із озброєними російськими військовими проводять обходи з хати, змушуючи місцевих мешканців брати участь у так званому "референдумі". Крім того, такі раунди також спрямовані на ідентифікацію чоловіків. Такі ж заходи ворог проводить в населених пунктах Луганської області.

Окупанти продовжують нести втрати. Чергове точне попадання підтверджено 24 вересня поточного року в районі концентрації ворожої техніки на території промзони в межах міста Херсон. Раніше ворог втратив до 10 одиниць військової техніки, втрати в особовому складі уточнюються.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога в районах Спірне, Соледар, Майорськ, Бахмут, Підгородне, Вимка, Курдюмівка, Зайцеве, Новомихайлівка, Первомайське, Кам'янка, Поб'єда, Павлівка. Авіація Сил оборони завдала 33 удари. Підтверджено, що вражено 25 областей концентрації живої сили та військової техніки противника та 8 позицій зенітних ракетних систем. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони знищили один літак Су-25, гелікоптер Мі-8 та 2 БПЛА ворога.

Ракетні війська та артилерія, зокрема, протягом поточної доби, вразили 6 командно-контрольних пунктів, 12 областей зосередження ворожої живої сили та техніки, 2 позиції зенітних ракетних систем, 3 одиниці ракетних військ та артилерії, 6 склади з боєприпасами, а також 9 окремих важливих цілей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ