Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Генштаб ЗСУ не виступав із пропозицією щодо електронних повісток — Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що Генштаб не виступав із пропозицією щодо вручення повісток в електронний спосіб.
Фото - з відкритих джерел.

Водночас він вважає, що ЗСУ влаштує будь-який спосіб мобілізації, який забезпечить армію поповненням резервів, повідомляє Суспільне.

Головнокомандувач зазначив, що з відповідною пропозицією Генеральний штаб ЗСУ не виступав, бо в них немає навіть можливості оцінити, який спосіб краще.

"Ми раді любому способу, який забезпечить нашу потребу в людях. Якщо внаслідок електронних повіток ми їх отримаємо, це буде дуже добре. Якщо це буде здійснено якимось іншим чином, також це дуже добре. Але і Збройні сили України, і Генеральний штаб в цих питаннях знаходимося у ролі споживачів" — сказав Валерій Залужний.

Нагадаємо, раніше Кабмін вніс до Верховної ради законопроєкт № 10378 "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби". У пояснювальній записці до документа, зокрема йшлося про запровадження можливості надсилати повістки про виклик до ТЦКСП через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста або на електронну пошту. у разі невиконання обов'язків військовозобов’язаними та резервістами вносити їх до Єдиного реєстру боржників та застосовувати обмеження: зокрема заборонити виїзд за кордон і проведення операцій з майном, обмежити право керування власним транспортом та отримати посвідчення водія, відмовляти в укладенні кредитного договору, договору позики, призупинити пільги та послуги від держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ