Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Гімн України у виконанні 15 000 хористів і «Дударика» вразив мережу

«Дударик» – невипадково єдиний закордонний колектив, який запросили на цю подію

Фото: Depositphotos

«Дударик» на найбільшому хоровому фестивалі у світі у Латвії заспівав Гімн України із 15 000 хористами.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У ці дні Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» бере участь у ювілейному 150-му хоровому фестивалі у місті Рига (Латвія). У межах заходу український колектив виконав Гімн України із 15 000 хористами.

«Дударик» – невипадково єдиний закордонний колектив, який запросили на цю подію. 

«До фестивалю прикута увага усієї Латвії і світової громадськості впродовж цілого тижня. І головним цьогорічним висловом (меседжем) є декларація підтримки українського народу у боротьбі за незалежність і за саме існування. В такий спосіб Латвія промовляє до цілого цивілізованого світу – Перемога буде за Україною!», – поділився керівник та диригент «Дударика» Дмитро Кацал.

Варто також відзначити, що цей фестиваль вважається найбільшою хоровою подією в світі і є важливою подією у латвійській культурі та суспільному житті. Окрім того, він є шедевром усної і нематеріальної спадщини людства. Вселатвійське свято пісні і танцю проводиться з 1873 року, як правило, кожні п'ять років. Одночасно на фестивалі збираються понад 40 тисяч виконавців! 

Як правило в репертуарі фестивалю – народні та класичні хорові пісні, які виконувалися акапельно, проте, останнім часом, сучасні популярні пісні були теж включені в репертуар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ