Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Голова Нацполіції розповів, які в новорічну ніч діятимуть обмеження

Навіть попри новорічно-різдвяні свята комендантська година залишиться у всіх регіонах України.

Про це заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко під час бліцінтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Вже неодноразово ми говорили, що комендантську годину встановлюють військові адміністрації. Ці обмеження наразі не скасовувалися. Взагалі, у кожному регіоні встановлено свій період комендантської годин в залежності від оперативної обстановки.

Тобто обмеження є і, відповідно, їх потрібно дотримуватися, незважаючи на святкові дні", – зазначив очільник. 

Голова Нацполіції додав, що  воєнний стан передбачає низку обмежень. Зокрема у новорічну комендантську годину у законослухняного громадянина, який вирішив "посвяткувати у публічних місцях" перевірять документи, попередять і відпустять.

"У будь-якому разі ми будемо працювати по звичній схемі: якщо люди порушують комендантську годину, вони мають бути свідомі того, що їх може зупинити патруль для перевірки особи. Тому важливо мати з собою завжди документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина можуть доставити до підрозділу поліції. Чи хотілося б там у опинитися у новорічну ніч? Не думаю. Повірте, і нам би цього не хотілося. Але поліція зобов’язана перевірити тих, хто порушує комендантську годину.

Особа може знаходитися в офіційному розшуку або бути ймовірно причетною до незаконної діяльності. Якщо громадянин надав свої документи, поліцейські перевірили і все гаразд, то, звісно, після попередження людину відпускають", – сказав він.

Клименко нагадав також і про заборону на продаж і використання піротехнічних засобів.

"Найлегше покарання штраф у декілька сотень гривень, найтяжче, якщо кваліфікують як злочин – хуліганство, то і там і арешт, і обмеження волі. Не варто гратися з такими речами, – сказав він. – Тут першочергово справа не просто у порушенні заборони, а в тому, як люди можуть сприйняти ці салюти та петарди. Піротехніка зараз – це не про святкування. Це нагадування про вибухи. Мільйонам людей в Україні й без того психологічно складно переживати війну. Тому закликаю подумати про цих громадян і обійтися без піротехніки. Після Перемоги будемо запускати салюти разом".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ