Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Голові Рахункової палати України повідомили про підозру. Відео

Сьогодні, ​16 листопада, детективи Національного антикорупційного бюро України з прокурором САП повідомили про підозру голові Рахункової палати України Роману Магуті у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки»). Про це повідомили в НАБУ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з січня 2014 року по березень 2015 року Роман Магута, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах головного контролера - директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко, через підготовку та підписання низки службових документів вчинив умисні дії, результатом яких стало протиправне відчуження двокімнатної службової квартири у приватну власність родича Марїі Шулежко.

Наприкінці 2013 року на підставі клопотань голови Рахункової палати про вирішення питання забезпечення службовим житлом працівників цієї установи до плану бюджетних асигнувань внесено зміни про збільшення витрат в сумі 7,025 млн грн на капітальне будівництво (придбання) житла.

У грудні 2013 року Рахунковою палатою в межах зазначених витрат придбано квартиру вартістю 1,391 млн грн, яку в березні 2014 року, як службове житло, надано головному контролеру – директору департаменту з питань АПК, природоохоронної діяльності та надзвичайних ситуацій Рахункової палати Марії Шулежко. Зазначимо, що на відміну від інших працівників, ця особа службового житла не потребувала.

В серпні 2014 року зазначена нерухомість на підставі листа голови Рахункової палати виключена з числа службових, а в лютому 2015 року приватизована родичем Шулежко Марії. За кілька днів після того — подарована ій. За вимогами Кримінального процесуального кодексу України повідомлення про підозру Голові Рахункової палати України підписано Генеральним прокурором України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ