Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

"Головному пацифісту України" вручили підозру за виправдовування російської агресії

Прокуратура вручила підозру виконавчому секретарю громадської організації “Український рух пацифістів” Юрієві Шеляженку за фактом виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч.2 ст. 436-2 КК України).
Фото з Facebook-сторінки Юрія Шеляженка

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактом виправдовування збройної агресії рф проти України ( ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний, будучи діючим виконавчим секретарем Громадської організації «Українського Руху Пацифістів» підписав та направив до однієї з державних установ лист. У додатках до цього листа він долучив документ з назвою «Мирний порядок денний для України та світу».

У цьому зверненні підозрюваний називав рф, яка розв’язала та веде агресивну війну проти України, «міфічним ворогом», а повномасштабне вторгнення збройних сил рф в Україну – «загостренням збройних конфліктів», в якому винуваті обидві сторони.

Також він зазначав, що захист України проти окупаційних сил нібито «може і має здійснюватися ненасильницькими та беззбройними методами».

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що такі висловлювання мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії рф проти України.

Також в межах слідства встановлено, що підозрюваний на своєму телеграм-каналі активно закликав мешканців столиці використовувати різні способи ухилення від мобілізації.

Досудове розслідування - СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ