Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Головний рабин України Яків Дов Блайх: Нам потрібен мир на українській землі

Світу необхідно знайти спосіб зупинити війну, яку Росія веде проти українського населення, вбиваючи жінок та дітей, знищуючи святині та продовольство.

Про це заявив головний рабин України Яків Дов Блайх у відповідному відеозверненні.

 
«Росія воює проти України та її мирного населення. Ми повинні знайти спосіб зупинити цю війну, ці бездумні вбивства, зупинити ці ракетні обстріли, бомбардування зернових складів, бомбардування церков. Нам потрібен мир на українській землі. І ми його досягнемо, якщо почнемо поважати один одного і поважати право країни самій визначати свою політику», - зазначив він.

Яків Дов Блайх також спростував інформацію, поширену російськими ЗМІ про начебто підтримку дій РФ головним рабином Тель-Авіву Рав Лау.

«Слова Рав Лау про те, що Росія начебто воює проти фашизму, нацизму, так, як проти цього боряться євреї, - перекрутили. Я говорив з рабином, він запевнив мене, що він далекий від політики, оскільки є релігійним лідером, а його висловлювання були вирвані з контексту. Рабин Рав Лау не підтримує війну Росії проти України, він не підтримує рашизм – нову форму російського фашизму, він не підтримує бомбардування українських міст, під час яких гинуть жінки та діти», - сказав Яків Дов Блайх.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ