Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ГПУ готуватиме справу по Іловайську для передачі в суд

Військова прокуратура Генеральної прокуратури України готуватиме кримінальне провадження щодо трагедії в Іловайську до суду, бо вже завершена унікальна судова комісійна військова експертиза, яка тривала майже рік. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ, передає УНН.

"Наявність експертизи дозволяє готувати кримінальне провадження для направлення справи до суду", - зазначили у відомстві.

За інформацією прес-служби, перший заступник Генпрокурора Д.Сторожук зазначив, що наразі завершена унікальна судова комісійна військова експертиза, яка тривала майже рік і до якої залучено 31 провідного експерта та фахівців, у тому числі з Міністерства оборони України, Антитерористичного центру при Службі безпеки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, як раніше повідомляв УНН, до кінця серпня цього року планується завершити проведення судової комісійної військової експертизи щодо Іловайської трагедії, яка сталася у серпні 2014 року.

У ГПУ зазначали, що за результатами цієї експертизи, аналізу вилучених документів, свідчень потерпілих і свідків (у тому числі учасників Іловайської трагедії), інших здобутих доказів буде ухвалено рішення щодо наявності підстав для повідомлення про підозру службовим особам ЗСУ, Оперативного штабу з управління АТО, представникам влади та ЗС РФ тощо.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військовослужбовців і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ