Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГПУ почала спецрозслідування щодо Арбузова

Генеральна прокуратура розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно екс-голови Нацбанку Сергія Арбузова за підозрою у розтраті чужого майна. 15 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва задовольнив клопотання ГПУ й дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно Арбузова, повідломяє Генпрокуратура.

Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ підозрює Арбузова у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем голови Набанку в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ).

У відповідному кримінальному провадженні 20 травня 2015 року Генпрокуратура звернулася до суду з клопотанням про започаткування процедури спеціального досудового розслідування.

Главою 24-1, якою чинний Кримінальний процесуальний кодекс України доповнений відповідно до Закону України від 07.10.2014, передбачено процедуру проведення спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливості судом заочного засудження у разі коли особа перебуває у міждержавному чи міжнародному розшуку.

Санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ