Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Суд арештував ексначальника слідчого управління Генпрокуратури Щербину

Суд заарештував колишнього співробітника Генпрокуратури Ігоря Щербину з можливістю застави в понад два мільйони гривень. Йому закидають вимагання хабаря.

Про це пише видання Deutsche Welle.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) у четвер, 5 грудня, обрав запобіжний захід колишньому начальнику головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігорю Щербині у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 2,13 мільйона гривень. Про це повідомила пресслужба суду на сторінці в соціальній мережі Facebook. 

3 грудня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) затримало Ігоря Щербину за підозрою у вимаганні хабаря в розмірі 150 тисяч доларів за закриття справи Держбюро розслідувань (ДБР). На причетність до можливого скоєння цього злочину перевіряють також директора ДБР Романа Трубу.

Детективи НАБУ повідомили Щербині, а також підприємцю у сфері будівництва про підозру у вчиненні злочинів за статтями Кримінального кодексу щодо шахрайства в особливо великих розмірах, замаху на злочин та пропозиції надання неправомірної вигоди.

За даними слідства, Щербина за посередництва підприємця вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовників 150 тисяч доларів США нібито для подальшого передання директору Державного бюро розслідувань. Директор ДБР в обмін на гроші нібито мав забезпечити закриття кримінального провадження, яке розслідує територіальне управління цього органу щодо дій цієї компанії. Роман Труба відкидає ці підозри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ