Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Рябошапка розповів, куди передали "справи Майдану"

"Справи Майдану" з Генеральної прокуратури частково передані до НАБУ, СБУ та в Нацполіцію.

Про це на брифінгу стосовно припинення функції досудового розслідування органами прокуратури заявив Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, передає УНН.

"Що стосується того, куди будуть передані "справи Майдану". Біля 40 проваджень передані до НАБУ вже Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. Це ті справи, які стосуються корупційних злочинів, а також ті, в яких є фігурантами високопосадовці, там, де можлива підслідність НАБУ. Менша частина справ передані до СБУ та Нацполіції. Власна левова частка таких проваджень згідно кримінально-процесуального кодексу має відійти до ДБР", - сказав Рябошапка.

За його словами, наразі "справи Майдану" юридично передані до інших органів досудового розслідування, але фізично залишаються в Генеральній прокуратурі через великий обсяг.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нещодавно  колишній начальник Управління спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що керівник Офісу президента України Андрій Богдан закликав припинити розслідування злочинів під час Революції Гідності і економічні злочини Віктора Януковича і його оточення

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ