Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Здоров'я

Гроші від виставки у Парижі спрямують на арттерапевтичний центр у Львові

Її організували в межах мистецького проєкту «Ми і світ»
фото Львівська ОВА

У центрі Парижа відкрили виставку сучасного українського мистецтва, усі кошти від якої підуть на арттерапевтичний центр у Львівському Будинку Офіцерів.

Виставку організував благодійний фонд Козицького в межах проєкту «Ми і світ», повідомляє Львівська ОВА.

Самотні уцілілі шиби маріупольських багатоповерхівок, крізь які більше ніколи не зазирнуть їхні мешканці. Вікно як рожеве скло, через яке споглядає дитина, проживаючи складне дитинство. Вікно як «стеля мрії», яку ми не втілимо. Вікно як третє око, яке відкрилося кожному українцю, який всупереч «вітру» тримається у цій боротьбі вдома або намагається тимчасово прижитися на чужині…

У центрі Парижа, у колишньому будинку Алена Делона та Ромі Шнайдер, де зараз розташований Centre culturel de l'ambassade d'Ukraine, відкрили виставку сучасного українського мистецтва – «FENÊTRE» («ВІКНО»).

Її організували в межах мистецького проєкту «Ми і світ», Благодійний Фонд Козицького.

«Цього разу представили 56 творів від 24 авторів. Йдеться про малярство, графіку та пластику. У відкритті взяли участь директорка культурно-інформаційного центру при Посольстві України у Франції Viktoriya Gulenko та співкураторки проєкту – Устина Юзефів і Катерина Кемпа. Окрема вдячність головній кураторці – Христині Береговській», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У перший день експозицію відвідали понад 150 поціновувачів мистецтва, дипломати, галеристи, артдилери, журналісти й художники.

«Виставка «ВІКНО» триватиме до 23 квітня. Українці у Парижі, знайдіть час та можливість відвідати. Розкажіть про неї своїм французьким друзям. Це – частина культурної дипломатії.

Усі кошти, які вдасться зібрати в межах виставки, підуть на арттерапевтичний центр у Львівський Будинок Офіцерів», – додав очільник Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ