Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Група європарламентарів оголосила політичний бойкот ЧС-2018 у Росії

Через нинішній антизахідний курс Кремля країнам-членам ЄС варто приєднатися до політичного бойкоту Великобританією та Ісландією цьогорічного Чемпіонату світу з футболу в Росії, вважають 60 членів Європарламенту, - УНІАН.

60 членів Європейського парламенту закликали країни-члени ЄС до політичного бойкоту цьогорічного Чемпіонату світу з футболу в Росії. Відповідне звернення групи європарламентарів оприлюднили в п'ятницю, 20 квітня. 

На думку євродепутатів, до такого кроку підштовхують насамперед дії самої Росії, наприклад, отруєння екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, яке автори звернення назвали "знущанням" над європейським цінностями, передає DW.

Європарламентарі, які підписали звернення, представляють п'ять фракцій Європарламенту та 16 країн. На їхній погляд, країнам-членам ЄС слід взяти приклад з Великобританії та Ісландії, щоб не "посилювати авторитарний та антизахідний курс російського президента".

Автори листа також звертають увагу на незадовільний стан справ із захистом прав та свобод у Росії, зокрема, на порушення свободи слова. Вказується на неприпустимість вітати російського президента Володимира Путіна за руку на стадіонах, коли критики його режиму сидять за ґратами, а незалежні журналісти постійно наражаються на небезпеку.

Ініціаторкою цього звернення була представниця фракції Зелених Ребекка Хармс. За її словами, президент Путін не може бути привітним господарем Чемпіонату світу, поки в Сирії та Україні триває війна, а також поки він підтримує правоекстремістські й антидемократичні партії в ЄС і намагається вплинути на вибори, передає "Цензор.НЕТ".

Раніше журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомляв, що низка країн ЄС може оголосити дипломатичний бойкот ЧС-2018 у Росії.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ