Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

ГРУшники РФ готувалися підірвати СІЗО СБУ у Києві

ГРУшники РФ готувалися підірвати СІЗО СБУ у Києві . Про це під час спілкування з журналістами біля будівлі СІЗО, яке транслював телеканал "112 Україна", заявив глава СБУ Василь Грицак.

"Саме цей слідчий ізолятор в рамках однієї з кримінальних проваджень, які зараз в СБУ, планували підірвати представники за завданням ГРУ ГШ РФ. У нас задокументовано розмова того, хто проводив розвідку цього слідчого ізолятора і там так і сказано, що там сидять "сепары", "ще хтось сидить, не страшно". Завантажимо машину вибухівки та підірвемо і так далі. Саме це СІЗО планувалося до підриву. Ця інформація, ми зняли гриф секретності з цих переговорів, щоб люди розуміли чим займаються Грушники російські", - заявив Грицак.

Раніше в СБУ повідомляли, що глава громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов планував підірвати управління Служби безпеки України (СБУ) в Києві за допомогою тонни вибухівки.

Відзначимо, в СІЗО Служби безпеки України (СБУ) в місті Києві проходить позапланова перевірка. Згідно з повідомленням, в СІЗО вже прибули генеральний прокурор Юрій Луценко, уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, представник омбудсмена Михайло Чаплига, голова СБУ Василь Грицак.

Як відомо, наприкінці травня члени підкомітету ООН з попередження тортур були змушені перервати свою поїздку по Україні, оскільки їм відмовили в доступі в деякі місця позбавлення волі або тимчасового утримання людей під вартою, які знаходяться під управлінням Служби безпеки України.

"112 Україна".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ