Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ГУР: авіаудари по Україні триватимуть

РФ активно використовує авіацію по всій лінії фронту, окупанти випускають в день 20-25 авіаційних бомб
фото з сайту Укрінформ

Російська армія може продовжувати обстрілювати Україну. Окупанти таким чином намагаються стримати наступ українських сил.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Він зазначив, що РФ активно використовує авіацію по всій лінії фронту, окупанти випускають в день 20-25 авіаційних бомб. Крім того, Росія хоче знищити логістику українських військ, бити по районах зосередження, завдавати ударів по об'єктах, які пов'язані із забезпеченням нашої оборони, можливостей Збройних сил, насамперед ударних.

"І це ми реально бачимо: починаючи з травня, крім того, що здійснюються удари по Києву, по інших містах, безпосередньо наносяться удари по наших аеродромах, по нафтопереробних підприємствах, по підприємствах, де зберігаються пально-мастильні матеріали, інші засоби, які використовуються нашими Збройними силами, Силами оборони. Мета - насамперед не допустити наших активних дій на лінії фронту", - сказав Скібіцький.

За оцінками розвідки, удари по Україні будуть продовжуватися, попри те, що Росія намагається економити ракети.

"Тому що та кампанія, яка проводилася восени, взимку, коли вони використовували за один удар 80-100 ракет, виснажила арсенали й запаси Російської федерації. І на сьогодні ми фіксуємо, що те, що виробляється, відразу йде у війська для подальшого застосування", - додав представник ГУР.

Скібіцький додав, що РФ почала використовувати менше ракет за один удар, але все ж продовжує тримати українців в напрузі, щодня обстрілюючи тилові регіони.

"Особливо якщо ми говоримо про великі міста – це ж серед ночі, а особливо, якщо є маленькі діти, треба йти в бомбосховище. Це виснажує людей. І, мабуть, на це теж розраховує російський режим для того, щоб насамперед внести якусь нервозність, дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Але ми до цього всього готові", - підкреслив розвідник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ