Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Гюрза-М": перший український бронекатер

Новий тип військового корабля спустили на воду в Києві.

Військово-Морські сили отримали легкий броньований артилерійський катер - вперше за історію країни. Клас "Гюрза-М" побудували на заводі Ленінська кузня. Командувач ВМС на урочистій церемонії зазначив, що бронекатер багатофункціональний і потужний. Далі на нього чекають випробування як у річках, так і в морі.

Малий броньований артилерійський катер "Гюрза-М" із позивним "Аккерман" для Військово-Морських сил України вийшов із доків київського судноремонтного заводу прямісінько у води Дніпра. Це перший катер такого класу, зроблений для потреб Збройних сил України за часів незалежності. На 100 відсотків вітчизняні - розробка і на 90 - комплектація.

Коштує Гюрза удвічі дешевше, ніж західні аналоги, і водночас відповідає всім стандартам НАТО - підсумував секретар Ради нацбезпеки і оборони. Катер виконуватиме бойові завдання у Чорному та Азовському морях. На його борту встановлені потужні гармати, гранатомети та системи лазерного наведення на цілі.

Екіпаж уже чекає першого виходу в рейд. Три місяці, поки корабель будували, його екіпаж жив на підприємстві і вивчав будову механізмів та озброєння судна.

Працівники заводу розповідають: для них збудувати корабель - все одно, що виростити дитину.

У грудні з доків заводу вийде ще один легкий бронекатер "Гюрза-М". Скільки їх збудують у 2016-му, невідомо, бо це таємна інформація. Загалом підприємство здатне виробляти до 12-ти таких катерів на рік.

5 канал

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ