Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Хабарник з лісового господарства домовився з прокуратурою про штраф у 20 тис.

Залізничний районний суд Львова визнав винним в отриманні неправомірної вигоди начальника відділу лісового господарства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимира Студенного. Про це «НГ. Львів» дізналися з тексту вироку, розміщеного у Єдиному державному реєстрі судових рішень. "Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

14 серпня суд затвердив угоду про визнання винуватості, яку Студенний уклав з прокуратурою у травні цього року. За скоєння злочину за ч. 1 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Студенний має заплатити штраф у 20,4 тис. грн і втратить право працювати на своїй посаді в обласному управління лісового та мисливського господарства протягом двох років.

Хабар у 3500 грн Студенний отримав 3 лютого цього року у приміщенні управління, в якому тоді працював. Гроші платив головний лісничий Яворівського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільлісу» за погодження документації для оформлення лісорубного квитка на проведення рубки головного користування 2017 року.

Проте у прес-релізах від 3 лютого цього року Департаменту захисту економіки Національної поліції та прокуратури Львівської області йдеться про інший розмір хабаря: не 3500 грн, а 5200 грн. У них йдеться, що затриманий на хабарі посадовець організував систему «поборів» зі своїх підлеглих за затвердження лісорубних квитків за ставкою 5 гривень за один кубічний метр лісу. Згадана у прес-релізі назва посади, яку займав затриманий хабарник, відповідає посаді Студенного, наведеній у вироку.

Варто додати, що у 2016 році Студенного судили за адміністративні правопорушення – керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та скоєння ДТП.  12 січня 2016 року авто, яким він керував, зіткнулося з іншим автомобілем, і цей автомобіль, рухаючись за інерцією, зіткнувся ще з одним автомобілем. Частина допитаних у Сихівському районному суді свідків (інспектори патрульної поліції, поняті) та потерпілі стверджували, що у Студенного були явні ознаки алкогольного сп’яніння, а сам він відмовився від проходження медогляду.

Інші свідки, допитати яких просив Студенний, стверджували, що він був тверезим, але суд вирішив не вважати їхні свідчення доказом його невинуватості. У підсумку суд покарав його штрафом у 3400 грн.

"Наші гроші. Львів". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ