Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Хлопчик із Волині у 8 років став призером чемпіонату Європи з шахів

Батьки хлопчика пригадують: любов до шахів у сина з’явилася два роки тому
фото Волинської облради

Волинянин Артем Дмитрук у свої вісім років досягнув неабияких успіхів у шахах, ставши призером чемпіонату Європи.

Про це у фейсбуці повідомляє Волинська облрада.

Очільник облради Григорій Недопад та голова Волинської шахової федерації Андрій Ковальчук зустрілись із призером чемпіонатів України та Європи з шахів Артемом Дмитруком та його батьками, аби відзначити успіхи юного спортсмена.

Батьки хлопчика пригадують: любов до шахів у сина з’явилася два роки тому. 6-річний Артемко відшукав шахи у стандартних налаштуваннях комп’ютера та почав вивчати правила цієї гри.

Оскільки у Камені-Каширському, де мешкає родина, немає шахового гуртка, вони знайшли для навчання онлайн-клуб «Світогляд». Зараз Артема тренує дворазовий чемпіон клубної онлайн Ліги у складі «Kyivchessclub» Іван Гоменюк та кандидат в майстри спорту з шахів, суддя з шахів національної категорії Олена Черняк.

«Ми з радістю підтримали ініціативу сина, адже нам неабияк сподобалося його нове захоплення. На той час у нашій сім’ї ніхто не вмів грати шахи, сьогодні ж усі ми вивчили правила цієї гри та усіляко підтримуємо Артема», - розповідає тато хлопчика Олександр Дмитрук.

«Таких дітей, як Артемко, сьогодні в області немає, це - волинський самородок. У восьмирічному віці він уже здобув перший дорослий розряд, став чемпіоном області та України з бліцу та рапіду серед дітей віком до 8 років, а нещодавно - і призером європейської першості», - додав голова шахової федерації області Андрій Ковальчук.

На Чемпіонаті Європи зі швидких шахів та блискавичної гри в шахи серед юнаків і дівчат Артем Дмитрук продемонстрував феноменальні результати, здобувши три нагороди: 2-ге місце з бліцу, 3-тє – з рапіду і 3-тє – з командного рапіду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ