Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Хлопчика врятували за допомогою драбини, його товариш - потонув

Як вже повідомляло Гал-інфо, учора, 28 січня, близько 13.00 у Львові на вул. Райдужна, 20 під час прогулянки під лід місцевої водойми провалилось двоє дітей. Десятирічного Максима врятували, його товариша і однолітка Івана спасти не вдалось. В ГУ ДСНС у Львівській області повідомили, як все сталось.

Отже, 28 січня о 13:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Львові на вул. Райдужна, 20 під час прогулянки двоє дітей 2007 року народження провалились під кригу місцевої водойми.

Ще двоє хлопців, що перебували неподалік від місця трагедії, одразу покликали на допомогу дорослих. Місцевим мешканцям за допомогою драбини вдалось витягнути з води тільки одного з хлопців. Постраждалого в шоковому стані було госпіталізовано до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. На місце події оперативно виїхали пожежно-рятувальні підрозділи.

За допомогою човна та багра фахівці ДСНС провели першочергові пошукові роботи, обстеживши озеро. Однак пошуки не дали результатів. На місце події прибули водолази Львівської центральної рятувально-водолазної служби, які витягнули з водойми на поверхню другого хлопця без ознак життя.

Обставини події встановлюються.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає рибалок та дітей про те,  що вихід на тонку кригу водойм може бути дуже небезпечним.

Визначити реальну товщину льоду можна лише, пробуривши лунку:

для переправи одного пішохода безпечною вважається лід товщиною не менше 5-7 см;
для влаштування ковзанки на кілька осіб – 10-12 см.

Пам’ятайте: вирушати на водойми поодинці та у нічний час небезпечно. Перетинаючи замерзлу водойму, будьте обережними, уважно слідкуйте за крижаною поверхнею, обходьте ділянки, вкриті товстим прошарком снігу (під снігом лід завжди тонший). Небезпечними також є місця із швидкою течією або де є виток води, джерела, струмки й теплі стічні води підприємств.

Слабша крига і там, де є вмерзла рослинність – кущі, дерева, очерет, водорості. Особливо обережно спускайтеся з берега – лід може нещільно прилягати до суходолу чи мати тріщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ