Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Назвали імена півфіналістів Нацвідбору на Євробачення-2020

UA: Суспільне мовлення та СТБ оголосили імена півфіналістів та третього члена журі Національного відбору на Євробачення-2020.
Фото: UA: ПЕРШИЙ

За інформацією UA: ПЕРШИЙ, з 8 лютого в прямих ефірах за право представити Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Нідерландах будуть боротися 16 конкурсантів, серед яких KHAYAT, Katya Chilly, David Axelrod, Jerry Heil та Еліна Іващенко.

Третім суддею Національного відбору на Євробачення-2020 став генеральний продюсер радіохолдингу №1 в Україні ʺТАВР Медіаʺ, генеральний директор ʺХіт ФМʺ — Віталій Дроздов.

Повний список півфіналістів Нацвідбору:

[О] — український інді-поп гурт, володарі премії ʺХіт рокуʺ за версією KissFM, приз у номінації ʺСвіжа кровʺ Jagermeister Music Awards, двічі фіналісти APPS Music & SZIGET, учасники понад 20 музичних фестивалів, серед яких Koktebel Jazz Fest, ʺБілі ночіʺ, Atlas Weekend, Waves Vienna та інші.

KHAYAT — молодий український артист та автор пісень, виступає в жанрі фольктроніка. Один із найяскравіших півфіналістів Національного відбору на Євробачення-2019, після участі в якому випустив дебютний альбом KHMIL’, що став синтезом електронної музики, етнічних мелодій та східних мотивів.

Assol — співачка, яка в п’ять років змогла підкорити український шоу-бізнес, півфіналістка вокального шоу ʺГолос країниʺ.

CLOUDLESS — бойзбенд, який здобув широку популярність 2017 року завдяки хіту ʺМіж світамиʺ, що став саундтреком до серіалу ʺШколаʺ. Пісні гурту часто звучать в українських серіалах і розважальних шоу.

GARNA — сольний проєкт української співачки Альони Левашевої в колаборації з музичним продюсером Олексієм Хорольським. Альона — авторка власних пісень, вокалістка симфонічного кросовер-оркестру Prime Orchestra й кавер-проєкту Manera.

Katya Chilly — відома українська співачка, музикантка й композиторка, хедлайнерка багатьох музичних фестивалів. У творчому доробку співачки 5 альбомів, трансляції на MTV, BBC, більше ніж 40 сольних концертів у Великобританії, понад 1000 — в Україні.

FO SHO — афроукраїнський хіп-хоп проєкт, створений на початку 2019 року. Сестри Бетті, Міріям і Сіона Ендале дуже пишаються своїм унікальним культурним походженням і демонструють його у своїх піснях та енергійних живих виступах, а їхня музика — це симбіоз сучасних жанрів від trap до hip-hop.

David Axelrod — відомий український співак, музикант і композитор.

Олександр Порядинський — співак і композитор, автор хітів, наймолодший переможець вокального шоу ʺХ-факторʺ.

TVORCHI — молоді музиканти з Тернополя, які створюють музику, що слухає весь світ. Їхній хіт Believe за лічені дні увійшов у топ-10 у чартах Google Play в Україні.

GIO — молодий музикант, який працює в жанрі pop-music. Автор і композитор, учасник відомих вокальних шоу ʺХ-факторʺ та ʺГолос країниʺ, також виступав разом з оркестром Lords of The Sound.

Jerry Heil — молода українська співачка, авторка й композиторка, ʺПрорив рокуʺ за версією премії Jager Music Awards, ʺВідкриття рокуʺ за версією журналу Viva, номінантка на музичну премію YUNA 2020 у категоріях: ʺНайкраща виконавицяʺ, ʺНайкраща пісняʺ, ʺВідкриття рокуʺ. Її ʺ#ОХРАНА_ОТМЄНАʺ стала хітом, набравши 14 млн переглядів на YouTube та утримуючи лідерські позиції в iTunes.

KRUTЬ — співачка та бандуристка Марина Круть, яка почала свій музичний шлях п’ятнадцять років тому. Працює в унікальному стилі, поєднавши електронний саунд і старовинний інструмент навколо свого самобутнього голосу, та часто представляє Україну й сучасну українську музику на різних фестивалях і шоу-кейсах.

Еліна Іващенко — у музиці з п’яти років. Переможниця двох популярних вокальних шоу України (ʺХ-факторʺ та ʺГолос. Дітиʺ), радіоведуча, викладачка вокалу, володарка Гран-прі фестивалю ʺЧорноморські ігри-2018ʺ.

Go-A — гурт, який у своїй творчості поєднав український вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани й потужний гітарний драйв. Учасники найвідоміших музичних фестивалів (ʺДжаз Коктебельʺ, ʺКраїна мрійʺ, ʺГогольфестʺ та інших). Багато разів представляли українську музику в Ізраїлі, Польщі, Білорусі.

MOONZOO feat. F.M.F. Sure — колаборація української електронної групи MOONZOO, яка працює в стилі Sad Dance (ʺтанцювальна музика для тих, кому невеселоʺ), й американського репера F.M.F. Sure. Дебютний альбом MOONZOO наприкінці 2018 року українські музичні ЗМІ одразу назвали одним із найкращих релізів року.

ʺУ цьому році є дуже важливе нововведення конкурсу. Воно обмежує участь у Нацвідборі артистам, у яких був хоча б один концерт у РФ із 2014-го. Однак ми отримали достатню кількість заявок від артистів різних жанрів та музичних напрямів — як відомих широкій аудиторії, так і від новачків, що для Національного відбору завжди пріоритетно. Поборотиcя за право представляти країну хочуть і виконавці, які вже встигли зробити внесок в українську музику й мають потрібний досвід — Katya Chilly, David Axelrod, Jerry Heil. Та я впевнений, що не менш цікаво буде спостерігати й за дебютом новачків. Адже саме на Нацвідборі запалюються нові імена. Традиційно я бажаю всім півфіналістам успіху в цій непростій, але цікавій боротьбіʺ, — прокоментував музичний продюсер Національного відбору Руслан Квінта.

ʺЦьогоріч серед учасників Національного відбору багато молодих виконавців. Приємно бачити, що український шоу-бізнес розвивається й з’являється багато нових і талановитих артистів. Міжнародний пісенний конкурс Євробачення дає кожному учаснику неймовірний шанс захопити прихильників у всьому світі, і я впевнений: представник України використає свій шанс на повну. Вірю в те, що українці виберуть того, хто гідно представить нашу країну на міжнародному рівніʺ, — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення Ярослав Лодигін.

Новий суддя Національного відбору-2020 Віталій Дроздов в українській музичній індустрії давно визнаний одним із найкращих експертів. Багато років Віталій утримує на лідерській позиції радіостанцію ʺХіт ФМʺ, є членом журі великих музичних премій в Україні й бере участь у важливих для української музики подіях.

ʺЯ дуже ціную, що мені довірили стати частиною професійного журі Національного відбору на Євробачення-2020. Сподіваюся, що мій майже тридцятирічний досвід роботи на радіо буде корисним для вибору саме тієї пісні й того артиста, які зможуть зачепити масову європейську аудиторію. Україна — одна з найсильніших музичних країн у Європі на сьогодні. І для мене ідеальний представник України на Євробаченні — це артист із яскравим образом, із вираженим мелодизмом, сучасним поданням й аранжуванням. Серед усього музичного матеріалу, представленого півфіналістами відбору, я буду шукати пісню-ʺракетуʺ, яка зможе запам’ятатися глядачам буквально з першого разу. Це специфіка конкурсу Євробачення, адже саме така пісня має найбільше шансів на перемогуʺ, — коментує Віталій Дроздов.

22 січня відбудеться жеребкування, за результатами якого визначать порядок виступів у першому та другому півфіналах.

Нагадаємо, прямі ефіри Національного відбору на Євробачення-2020 пройдуть 8, 15 (півфінали) та 22 лютого (фінал).

Ведучий прямих ефірів — Сергій Притула.

Члени журі — Андрій Данилко, Тіна Кароль та Віталій Дроздов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ