Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Художники дипломати: виставка в музеї Митрополита Андрея Шептицького

Музей Митрополита Андрея Шептицького представляє мультимедійну виставку “Художники дипломати - перехресні стежки”. Задум спрямований на взаємодію класичних форм мистецтва з експериментальними методами їх подачі.

Цей проект передбачає ознайомити львів’ян та гостей міста із невідомими українськими мистецькими особистостями, які за важких політичних обставин покинули рідну землю, проте завжди були носіями України у світі і наскрізно демонстрували українськість у своїй творчості на різних континентах планети.

Картини будуть проілюстровані у форматі яскравої анімації на стінах. Відповідно, відвідувачі отримають можливість потрапити у цілий контекст мальовництва та детально його роздивитися. Це створює ефект “живого малюнка”. 

“Дуже багато де у світі, зокрема в Європі, твори мистецтва подають способом анімації. Нам теж захотілось таким чином показати твори українських художників, тому що вони не менш вартісні та щоби їхнім малярством зацікавити суспільство. Ми вирішилши показати роботи І. Труша, О. Новаківського, С. Зарицької та інших - загалом шістнадцяти митців”, - розповіла під час конференції з нагоди відкриття виставки авторка ідеї та співкураторка проєкту Христина Береговська.

В кінці цього року організатори планують провести показ цієї виставки в інших країнах, насамперед в Канаді та США. Також у них є мета розширити проект та додати ще більше анімацій. 

Виставка працюватиме чотири дні - з суботи по вівторок включно. Пояснюється це обмеженими технічними та фінансовими можливостями. 

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, музей Митрополита Андрея Шептицького відкрили 29 серпня 2020 року за адресою вул. Кривоноса, 1.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ