Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Кримінал

Хуліганство обійдеться "Укрзалізниці" у більше як 8 тис. доларів

30 травня, о 22:50 на перегоні Сорочий Брід – Мотовилівка біля Києва хулігани закидали камінням швидкісний поїзд № 716 Львів – Київ і розбили лобове скло кабіни машиніста та бокове – пасажирського вагона. Про випадок повідомлено правоохоронців. На щастя, під час нападу ніхто не постраждав, однак не завжди все закінчується лише фінансовими витратами залізниці на відновлення вагонів – кидання предметів у поїзди під час руху може призвести до травмування людей. Про це сказано на сайті "Укрзалізниці".

Незаконні втручання в роботу залізниці – одна з болючих проблем швидкісного руху. Псування майна залізниці та колій зокрема — соціально-культурна проблема, що суттєво впливає на безпеку пасажирів. Укрзалізниця застерігає громадян від необдуманих вчинків, які можуть спричинити небезпечну ситуацію на залізничному транспорті та призвести до трагічних наслідків.

Швидкісні поїзди Укрзалізниці курсують зі швидкостями до 160 км/год, тож протиправні дії сторонніх осіб небезпечні для локомотивної бригади, адже травмування локомотивної бригади, може призвести до втрати керування швидкісним електропоїздом. При пошкодженні лобових вікон можливе також травмування пасажирів.

Орієнтовні збитки Укрзалізниці від заміни лобового скла кабіни електропоїзда складають понад 8 тис. доларів США. Крім того, для заміни лобового скла електропоїзд відстороняється від роботи на 3 доби, що також порушує технологічний процес експлуатації поїздів та додає збитків залізниці.

За 5 місяців цього року було пошкоджено 47 склопакетів, і збитки акціонерного товариства, пов’язані з заміною склопакетів, склали близько 700 тис. грн. У 2018 році хулігани пошкодили в пасажирських поїздах 124 лобових вікна на суму близько 1,5 млн грн.

Довідково

Згідно зі ст. 277 Кримінального кодексу України, умисне руйнування або пошкодження шляхів сполучення, рухомого складу, засобів зв'язку чи сигналізації, а також інші дії, спрямовані на приведення зазначених предметів у непридатний для експлуатації стан, якщо це спричинило чи могло спричинити аварію поїзда, або порушило нормальну роботу транспорту, або створило небезпеку для життя людей чи настання інших тяжких наслідків, караються штрафом від п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або завдали великої матеріальної шкоди, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Діяння, які спричинили загибель людей, караються позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ