Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

Ідентифікували трьох рашистів, які катували цивільних на Миколаївщині

Досудове розслідування - Головне слідче управління Національної поліції України
фото Офіс генпрокурора

Правоохоронці повідомили про підозру трьом військовослужбовцям зс рф, які під час окупації Миколаївщини вбили місцевого мешканця та знущалися над цивільними.

Про це у телеграмі повідомляє Офіс Генпрокурора.

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора ідентифіковано та повідомлено про підозру трьом військовослужбовцям зс рф. Двом з них інкримінують жорстоке поводження з цивільним населенням, поєднане з умисним вбивством (ч. 1 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 438 КК України), а ще одному – порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року військовослужбовці 108 десантно-штурмового полку 7 десантно-штурмової дивізії зс рф прибули на військовій техніці до будинку, в якому проживала староста села Новопетрівка. Вони вимагали у мешканців цього села зібрати і віддати зброю, яку селяни забрали напередодні під час відступу зс рф.

Один з військових рф погрожував старості та іншій цивільній особі вбивством, направивши зброю у їх сторону та вистріливши автоматною чергою з відстані 3-4 метрів, імітуючи їх розстріл. 

Сприймаючи погрози життю як реальні, громадянин вирішив самостійно зібрати всю знайдену зброю та віднести в обумовлене військовослужбовцями зс рф місце біля в’їзду в село.

Там двоє інших військовослужбовців десантно-штурмової дивізії зс рф незаконно позбавили його волі, погрожуючи зброєю. Вони одягнули на руки потерпілого пластикові хомути та незаконно утримували його в місці розташування російських військ.

В цей час потерпілого катували - били ногами та руками, прикладом автомата, стискали нігті на руках плоскогубцями та спилювали зуби напильником.

Поблизу зрошувального каналу окупанти вбили потерпілого, вистріливши в голову.

Крім цього, ці ж двоє військовослужбовців незаконно позбавили волі іншу цивільну особу, погрожуючи застосуванням зброї. Вони зв’язали руки потерпілого та проти волі незаконно утримували декілька годин. В цей час били його ногами, руками та прикладом автомата.

Досудове розслідування - Головне слідче управління Національної поліції України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ