Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Топ-менеджерів ГЗК підозрюють у легалізації майна на понад 33 млн грн

Фото: Офіс Генерального прокурора
Фото: Офіс Генерального прокурора
Фото: Офіс Генерального прокурора
Фото: Офіс Генерального прокурора
1/2
Посадовців гірничо-збагачувального комбінату на Полтавщині підозрюють у легалізації майна на понад 33 млн грн. Про це повідомили у Офісі Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру 4 посадовцям гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК) на Полтавщині за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, голова правління комбінату спільно зі своїм заступником та двома керівниками відділу ГЗК організували схему з легалізації корисних копалин, які за відсутності відповідної ліцензії незаконно видобувалися підприємством.

Здобуті породи мали зберігатися у спеціально відведених сховищах, натомість їх переробляли, отримуючи щебеневу продукцію трьох різних фракцій, яку продавали суб’єктам підприємницької діяльності. З метою надання своїм діям вигляду законності посадовці вносили у звітні документи неправдиві відомості про результати переробки корисних копалин.

У такий спосіб підозрювані легалізували понад 885 тис. тонн щебеневої продукції та порожньої породи, отриманих внаслідок незаконного видобутку, на загальну суму 33,5 млн грн.

Нагадаємо, раніше голові ГЗК повідомлено про підозру у незаконному видобуванні надр зі збитками для довкілля у сумі на понад 157 млрд грн.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи та накладено арешт на майно з метою подальшої конфіскації.

Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину, з метою притягнення їх до відповідальності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та у співпраці з Державною службою геології та надр України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ