Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

Ідентифікують рашистів, які розстріляли полонених воїнів ЗСУ

Розслідування було розпочато 16 грудня

Фото: Depositphotos

Прокурори перевіряють причетність військовослужбовців 76-ї десантно-штурмової дивізії рф до розстрілу українських військовополонених в Запорізькій області

Слідством верифіковано опублікований в мережі відеоматеріал та встановлено особи загиблих українських військовослужбовців, в ефірі «Радіо Свобода» заявив керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов.

«Ми маємо підстави вважати, що до здійснення цього злочину має відношення 76-та десантно-штурмова дивізія рф, ці дані наразі перевіряються. Зазначена дивізія вже відома воєнними злочинами під час повномасштабного вторгнення в Україну, зокрема під час окупації Київщини», - каже він.

Кримінальне провадження за фактом вчинення воєнного злочину було розпочато одразу, як тільки інформація потрапила до органів правопорядку. Зокрема, ще до публікації відеоматеріалу в мережі.

«Розслідування було розпочато 16 грудня, в той самий день, коли інформація надійшла до правоохоронних органів. Подібні розслідування проводяться, зокрема, нашими обласними підрозділами. В даному випадку цим займається Запорізька обласна прокуратура», - зазначив правоохоронець.

Армія окупанта продовжує цинічно нехтувати міжнародними зобовʼязаннями, зокрема порушувати Женевську конвенцію, яка встановлює правила поводження з військовополоненими. Поширеність та системність цих злочинів демонструє свідому тактику агресора, яку заохочує військове командування.

Лише протягом останнього місяця в районі цього населеного пункту вже був випадок використання наших військовополонених як “живого щита”. Це говорить про системність практик і про те, що це непоодинокий випадок. Це точно знає командування рф, підлеглі якого здійснюють ці злочини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ