Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ігор Піх: Наш президент завжди робив ставку на молодь

Одним із дебютантів цьогорічних змагань у літньому чемпіонаті з футзалу серед команд Гранд Ліги Львова є «Гранд Галичина». Молода команда з Великого Дорошева, яка на даний момент займає останнє місце в турнірній таблиці, ще не сказала свого останнього слова.

Про цьогорічний сезон у футзалі, футбольні змагання та плани на майбутнє в інтерв’ю прес-службі АФЛ розповів головний тренер команди Ігор Піх.

Ігоре, які Ваші враження від літнього чемпіонату, що проходить під егідою Асоціації футзалу Львівщини?  Все-таки «Гранд Галичина» на даний момент займає останнє місце у когорті найсильніших.

Незважаючи на те, що ми замикаємо турнірну таблицю, враження лише позитивні. Багато хто з наших футзалістів, і я в тому числі, вперше беремо участь у змаганнях на відкритих майданчиках. Хлопці лише освоюють ази футзалу, а я стараюся всіляко їм у цьому допомогти. Відповідно й завдань на сезон у нас немає. Наш президент Мирослав Хом’як, завдяки якому команда і існує, завжди робив ставку на молодих гравців. Цей сезон не став винятком.  У проекті під назвою «Гранд Галичина» він не відмовляється від ідеології виховання молодих футболістів, з яких у майбутньому можуть вирости чудові гравці.

Треба розуміти, що вимагати  результат від цих людей зараз недоречно. Також ми беремо участь і у змаганнях з футболу. Втім, футзал та футбол  - це два різні види спорту. У кожному виді спорту своя підготовка до ігор й не дивно що гравцям важко перелаштовуватися з одного виду спорту на інший.

Попри не молодий вік, Ви часто виходите на майданчик й показуєте солідний рівень гри. Можете стояти на воротах, забивати чудові голи зі штрафного й навіть виконувати функції п’ятого польового гравця. Завдяки чому вдається триматися на рівні?

Виходжу на майданчик не просто так. Маючи в голові те, що окрім футзалу доводиться грати ще й у футбол, вносимо корекції у склад команди. Ті люди, які менше грають на великому полі, отримують більше ігрового часу у грі «5 на 5», і навпаки. Враховуючи те, що інколи є проблеми з складом на гру, мушу згадувати молодість та виходити на майданчик допомагати своїм підопічним здобувати позитивний результат.  

Повертаючись до теми футболу. «Гранд Галичина» бере участь у змаганнях серед команд Прем’єр-ліги Львівської області. Розпочали чемпіонат «галичани» не дуже, але з часом команда додала й протягом шести матчів не знає гіркоти поразки…

Так справді, дебютувала «Гранд Галичина» невдало, але на це є кілька причин. Як і у футзальних змаганнях, у чемпіонаті Львівської області наші футболісти лише вчаться грати.

Мирослав Хом’як запропонував спробувати свої сили у найвищому дивізіоні, ми погодилися й прекрасно знали, що нас очікує. Спершу молода команда не могла знайти свою гру, але після нічиєї з одним із лідерів чемпіонату соснівським «Рочином» хлопці повірили у власні сили й видали чудову серію без поразок.

Чи є завдання у Прем’єр-лізі Львівщини?

Особливих завдань на чемпіонат нема. Будемо старатися здобути якомога більше перемог, а для хлопців ці матчі мають стати неоціненим досвідом перед наступними баталіями як у футболі, так і у футзалі. 

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ