Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Іллі Киві повідомили про підозру за пропаганду війни

Як повідомили в Офісі Генпрокурора України, екснардепу Іллі Киві повідомлено про підозру за пропаганду війни та насильницьку зміну конституційного ладу.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому народному депутату України, повноваження якого в березні 2022 року достроково припинені постановою Верховної Ради України.

Йому інкриміновано публічні заклики до агресивної війни та дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ст. 436 та ч. 3 ст. 109 КК України).

За даними слідства, колишній народний обранець протягом січня-лютого 2022 року опублікував у своєму Telegram-каналі матеріали, які містять публічні заклики до ведення агресивної війни в Україні і зміни шляхом війни встановленого в країні конституційного ладу.

Згідно висновку експертизи його висловлювання мають пропагандистський характер, формують у суспільстві проросійські та антиукраїнські настрої і містять ознаки інформаційного впливу, спрямованого на підрив української державності.

Наразі підозрюваний переховується від правосуддя на території держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ