Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Імовірно, що від завтра у Перемишлянах не буде води на невизначений термін

МКП „Перемишляниводоканал” відключили від електроенергії через заборгованість за електроенергію, яка становить 36 тисяч гривень. Про це “Гал-info” повідомив директор МКП „Перемишляниводоканал” Віктор Козинець.
 „МКП „Перемишляниводоканал” відключили від електропостачання ще 30 грудня,  але в нас були запаси води, якої нам вистачить до завтра до 21 години. Та надалі водопостачання буде припинено, оскільки закачати нові запаси води ми не можемо.  Борг виник, оскільки з держбюджету не надійшли кошти, призначені на  відшкодування пільг громадянам. Ми зверталися до голови міста, голови райдержадміністрації, проте поки що ніякої відповіді не отримали. Якщо завтра нічого не вирішиться, то МКП „Перемишляниводоканал” кожного дня втрачатиме на простої близько 2000 грн, а мешканці залишаться без води”, – зазначив Віктор Козинець.
Заступник голови  Перемишлянської райдержадміністрації Олександр Зозуля   розповів “Гал-info”, що борг виник через те, що на сьогодні не визначено процедури перерахунку коштів з держбюджету на відшкодування пільг громадянам. Наразі адміністрація робить все можливе, щоб погасити заборгованість.
„Проблема полягає у тому, що на сьогодні не визначено процедури перерахунку коштів з держбюджету на відшкодування пільг громадянам. До цього діяли взаємозаліки, а теперішньої процедури поки що не визначено. Ми, звичайно, проводимо переговори з електропостачальником про можливу реструктуризацію боргу. Також бюджетні установи проплатили авансом 8000 грн за водопостачання за лютий. Зараз ми надіслали запити в облдержадміністрацію і управління фінансів Львівської області, проте поки що відповіді не отримали. Сподіваємось, що проблема вирішиться найближчим часом”, – розповів  Олександр Зозуля.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ