Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«ІNSO-Львів» їде на «Битву Оркестрів» в Одесу

5 серпня в Одесі, на сцені Одеської опери, відбудеться черговий етап унікального проекту «Битва Оркестрів». На один вечір легендарна оперна сцена перетвориться на музичний ринг, на якому у двобої зійдуться Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» (художній керівник – Мирослав Скорик) і Одеський симфонічний оркестр «Hardy Orchestra».

Відтак цими днями, аби достойно представити Львів у Південній Пальмірі, львівські оркестранти разом із іменитими солістами - скрипалем-віртуозом Олександром Божиком і співачками Оксаною Мухою та Оленою Корнєєвою - щоденно репетирують перед відповідальним поєдинком. Примітно, що через кілька місяців, у жовтні, відбудеться битва у відповідь: одеські музиканти приїдуть до Львова, аби помірятися творчими силами з оркестром «INSO-Львів» на сцені Львівської опери.        

Проект «Битва Оркестрів» - унікальний не тільки для України, а й для світу. Він стартував навесні цього року в Одесі. Першими у музичному двобої зустрілися оркестри з Одеси («Hardy Orchestra») та Харкова («Віртуози Слобожанщини»). Цими днями до цього масштабного творчого задуму приєднується оркестр зі Львова - «INSO-Львів». Водночас організатори «Битви» ведуть переговори із оркестрами з Дніпропетровська, Києва, Полтави, Миколаєва, Івано-Франківська та Запоріжжя. Завершиться перший сезон «Битви Оркестрів» наприкінці 2015-го - на початку 2016-го. Колектив, який зуміє вибороти перше місце, отримає грошовий приз у розмірі 100 тисяч гривень. Володарям срібла запишуть студійний альбом. А оркестру, який посяде третю сходинку, забезпечать професійну зйомку концерту або кліпу.

«Україна багата талантами, у тому числі і симфонічними оркестрами, - розповідає Сергій Андрєєв, продюсер проекту «Битва Оркестрів» (м. Одеса). – От у нас і виникла ідея визначити, який же з українських оркестрів – «най-най». Ще одна ціль нашого проекту – культурно-просвітницька: у глядачів такі концерти виховують смак, а музикантам дають змогу покращити свій професійний рівень і креативність. Плануємо проводити також дружні музичні поєдинки з оркестрами із країн Європи. Тому це ще й розширення кордонів і нові можливості».

«Цей проект цікавий ще й тим, що має на меті охопити всю територію України – від Заходу до Сходу, від Півдня до Півночі. Відтак це чудова нагода для творчого обміну – між Львовом та Одесою, Харковом та Івано-Франківськом, Дніпропетровськом та Полтавою… Оркестр «INSO-Львів» завжди був відкритий до різноманітних експериментів, тому нас одразу зацікавило запрошення від одеських колег зустрітися на музичному рингу»,  - каже Іоланта Пришляк, голова правління Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів».

Симфонічний оркестр «INSO-Львів» готує на «Битву Оркестрів», яка відбудеться 5 серпня на сцені Одеської опери, понад 15 творів. Музичний поєдинок проходить у трьох тематичних блоках: «Авторські твори», «Українські народні і сучасні хіти» та «Світові суперхіти». Зокрема, на розсуд одеської публіки львів’яни запропонують твори класиків Штрауса та Брамса, знаменитих українців Володимира Івасюка, Ігоря Білозіра і Мирослава Скорика, а також хіти із репертуарів Вітні Хьюстон та Тіни Тернер.      

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ