Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ісландія виділила пів мільйона доларів для української зеленої енергетики

Ісландія виділила 500 000 доларів на підтримку відновлення зеленої енергетики України. Про це йдеться у пресрелізі, поширеному пресслужбою уряду Ісландії.

"Уряд Ісландії сьогодні виділив 500 000 доларів США на підтримку відновлення енергетичної інфраструктури України у спосіб, який є екологічно сталим та стійким. Це фінансування буде спрямовано через тематичне "Вікно фінансування у напрямках природи, клімату та енергетики" Програми розвитку ООН (ПРООН), яке підтримує ініціативи з питань зміни клімату та сприяє сталому розвитку", — йдеться у повідомленні.

В ісландському уряді зазначили, що однією з ключових цілей фінансування є термінова закупівля обладнання для високовольтної генерації електроенергії — критично важливого для надання основних послуг постраждалому від війни населенню і забезпечення життєдіяльності та стійкості напередодні наступного зимового сезону.

"Безперервні атаки на енергетичну інфраструктуру України, що тривають з жовтня 2022 року, призвели до значних відключень електроенергії та перебоїв в електропостачанні по всій країні", — зауважується в дописі.

Постійний представник ПРООН Яко Сільє заявив, що внесок у розмірі 500 000 доларів від уряду Ісландії є інвестицією в майбутнє України та її народу.

"Цей внесок є важливим кроком у правильному напрямку і потужним прикладом того, як міжнародна співпраця може сприяти позитивним змінам", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ