Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Іспанія відправить Україні обладнання для енергосистем

Іспанія безоплатно передасть "Укренерго" електроустаткування. Йдеться про обладнання в ідеальному стані для електричних підстанцій.
Фото - ЛОДА

Про це пише Суспільне. 

"Оголошення про цю пожертву матеріалізується сьогодні в рамках конференції "Солідарність з українським народом", яка відбувається у Парижі. За оцінками, 70% українців громадяни наразі знаходяться за межею бідності, а понад 10 мільйонів людей не мають доступу до регулярного та стабільного електропостачання в країні", — повідомили в Міністерстві закордонних справ Іспанії.

Ідеться загалом про 163 одиниці відновленого обладнання в ідеальному стані для електричних підстанцій. Зокрема, Red Eléctrica пожертвує:

  • 107 трансформаторів струму та 28 трансформаторів напруги;
  • 26 блискавковідводів, обладнання блискавкозахисту та два роз'єднувачі, електромеханічне обладнання, що дає змогу механічно ізолювати електричні ланцюги для проведення ремонтних робіт;

Передача здійснюватиметься через Іспанське агентство міжнародного співробітництва в галузі розвитку (Aecid), яке співпрацюватиме з транспортуванням матеріалів, наданих Red Eléctrica.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ