Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Історія гранатометника 80-ї бригади, який виїхав з окупації через рф

Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ
Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ
Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ
Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ
Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ
Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ
1/3
У Службі зв’язків з громадськістю 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади розповіли історію гранатометника 80-ї бригади, який виїхав з окупованої Херсонщини через рф, підписав контракт із ЗСУ та знищує ворога на Донеччині.

Олег – гранатометник та оператор протитанкових ракетних комплексів 80 окремої десантно-штурмової бригади. Хоча ще минулої зими він вивозив рідних з окупованого Скадовська та пробирався на підконтрольну Україні територію через ворожі блокпости.

Шлях пролягав через Крим та територію рф з вигаданою «легендою» та сильною мотивацією – служити в Збройних Силах України та виганяти російські окупаційні війська з нашої землі.

«Я прожив в окупації пів року. Росіяни – це окупанти. Відношення в них до людей погане. Усе, що їм треба – це наша територія та наші ресурси. Ми їм, як нація, абсолютно не потрібні, тому вони хочуть нас всіх знищити. Були конфлікти з загарбниками, багаторазові перевірки та запитання: чому я не воюю на їхній стороні? Я був мисливцем та мав зброю. Вони прийшли до мене та з погрозами забрали рушниці, мисливські рюкзаки, колекцію ножів. Я спостерігав, як в мене все крадуть, і нічого зробити не міг. Роздягали наголо на блокпостах, перевіряли татуювання, потертості на плечах та спині, які видають військового, питали, чи я не диверсант», – розповів військовий.

Першочергово чоловік вивіз свою сім'ю: батьків, дітей та родичів. Коли виїжджав сам, вже не було пунктів пропуску, через які можна було виїхати в Україну. Міст через Херсон був зруйнований. Єдиний вихід – їхати через тимчасово окупований півострів Крим та території рф.

«Моя легенда базувалась на тому, що я їду працювати в Польщу. Я пройшов перевірку ФСБ на території країни-агресора. Вони мені повірили. П’ять діб тривала моя «мандрівка»: Крим, Керченський міст, Краснодар, Москва, Латвія, Польща, Львів. Так я потрапив до Львова і наступного дня пішов у військкомат. Я пройшов також перевірку СБУ і, таким чином я зараз тут виконую бойові завдання по захисту України від ворогів», – поділився Олег.

Понад рік чоловік служить у лавах ЗСУ. Окупанти забрали в нього бізнес та дім, тому він вмотивований помститися. Зараз він виконує бойові завдання у районі Кліщіївки під Бахмутом та щоразу долає по 8 кілометрів пішки, щоб дійти та вийти з позиції. Олег кожного дня зіштовхується з масивними обстрілами та загрозою FPV-дронів та авіанальотів. Попри це він відважно та ефективно продовжує виганяти російських окупантів з української землі.

«Поповнити ряди Збройних Сил України мав би будь-який чоловік на території України. Якби так всі зробили, то напевне ця війна швидко закінчилась би», – каже військовослужбовець ДШВ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ