Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Італія і Львів реалізовуватимуть індустріальні та мистецькі проєкти

Із робочим візитом у Львові перебуває спеціальний посланник Міністра Закордонних Справ Італійської Республіки з питань відбудови та зміцнення стійкості України Давіде Ла Чечіліа.
Фото: ЛМР

Сьогодні він відвідає реабілітаційний центр UNBROKEN, а вчора зустрівся з мером Львова Андрієм Садовим. На зустрічі в Ратуші обговорили роботу реабілітаційного центру UNBROKEN, поточну ситуацію в місті та питання, пов’язані з процесом відбудови та зміцнення стійкості України. Зокрема посадовці домовилися про співпрацю в індустріальних та мистецьких проєктах.

«Для мене дружні стосунки з вашою країною – один з пріоритетів, адже вже давно маємо хорошу співпрацю з Італією. На вихідних я брав участь в інавгурації італійського міста Тренто, яке у цьому році обрано Волонтерською столицею Європи. Нещодавно Львів змагався з Тренто за статус столиці. А тепер ми підписали угоду про співпрацю і маємо нову яскраву точку на карті мережі міст UNBROKEN Cities.

Також розвиваємо наші дружні відносини для кращого розвитку реабілітації у Львові та Україні. Зокрема наші лікарі їздили в Рим для обміну досвіду з вашими фахівцями.

І так у багатьох інших сферах маємо вашу підтримку. За це я щиро вдячний і переконаний, що ще багато нових проєктів попереду», – наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Зі свого боку Давіде Ла Чечіліа, спеціальний посланник Міністра Закордонних Справ Італійської Республіки з питань відбудови та зміцнення стійкості України, підтвердив готовність до майбутньої співпраці зі Львовом. Зокрема, за його словами, у 2025 році в Італії відбудеться міжнародна конференція, куди запрошують Львів. Також розповів про намір допомогти реалізувати проєкти, які б стосувалися допомоги вразливим групам населення – ветерани, вагітні жінки, а також артпроєкти за участю українських та італійських митців. Наступного візиту Давіде Ла Чечіліа має намір оглянути індустріальні парки, які будують у Львові, та допомогти реалізувати кілька інфраструктурних проєктів також.

«Співпраця зі Львовом є цінною для нас. Тому комунікуємо з нашими організаціями і шукаємо партнерів, які готові інвестувати і підтримувати ваші сміливі ідеї і вкрай важливі проєкти. Безперечно, що наша співпраця буде продовжуватися», – відзначив Давіде Ла Чечіліа.

Біографічна довідка

Давіде Ла Чечіліа – спеціальний посланник Міністра Закордонних Справ Італійської Республіки з питань відбудови та зміцнення стійкості України з 2022 р.

У 2016 – 2021 рр. був призначений Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні. Тоді, у листопаді 2016 р, відбулась зустріч Львівського міського голови Андрія Садового із новопризначеним Надзвичайним та Повноважним послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа. Сторони поспілкувались про можливості і перспективи подальшої співпраці в економічному, культурному напрямку, а також – про впровадження реформ і електронне декларування, про ситуацію в Україні загалом. «Одне із основних моїх завдань на посаді Посла – принести італійські інвестиції до Львова, України», - зауважив тоді Давіде Ла Чечіліа.

23 грудня 2019 р. Давіде Ла Чечіліа присвоєно звання «Почесний доктор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна».

22 серпня 2020 р. – отримав в Україні Орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ